Athenu jsem kupoval v Německu přes známého v době, kdy se u nás sehnat téměř nedala (já nesehnal). Kupoval jsem jí, protože se mi roztrhl píst a měl jsem třetí výbrus (nechtěl jsem další výbrusy a druhovýrobní písty - prostě výmluvy, aby byla athena), tak jsem si to dopřál po brigádě i s GO motoru. Vyšla levněji v Německu, protože jsem čekal na kurz - stála 12 500,- Kč. Nyní mám najeto skoro 60 000 km a na athenu okolo 6 000 km. Motor jede příjemně, jde na dvojku na zadní za plynem s převodem 14/57, max. rychlost 125 -130 km/h podle mého digitálu. Zkoušel jsem převod 17/57 a pár krát jsem se dostal z kopce na 145 km/h, ale je to nahoře od 120 km/h líný a převodovka to většinou dál nepustí. Ale je fakt, že cestovní rychlost, abych to netrápil byla 110 km/h, protože tam jsem řadil 6. S původním motorem tak 70-80 km/h. Jinak na převod 14/57 to jede do té rychlosti jako na videích na youtube.com. Do prudkého táhlého kopce ve dvou stále 110 km/h i bez rozjetí. Mohl bych popisovat takhle celý večer, prostě jsem spokojen a mám srovnání s kamarádovo DT v originálu a je tam značný rozdíl. Ale já říkám, že to jede jako sériové EXC, atd. Je to prostě příjemné vozítko a DT mám jen na povození po okrskách, městě pro rohlíky, školy a někdy to vemu do lesa, na sjezdovku v M.L. nebo si dám křižovatku po zadním. Přehodit gumy je pro mě 15 minut, sundám zrcádka, blinkry a je z toho zábavná motorka v terénu, na který natřu prdel spoustě lidí v okolí.

Zní to sebevědomě... Tak jsem se rozvášnil o DT a myslím, že je vidět, že jí mám rád!
A teď odpověď na téma: řetězovku bych volil podle toho co píšeš: 1) s převodem 14/57 a počet článků řetězu 134 a řetez 428 jak tam má být. Vem o-kroužkový řetěz, to asi víš co je a k čemu. 2) Nebo je varianta řetez 520, a převod 12/52. No a teď je na tobě projít tady fórum v sekci internetové prodejny, doporučil bych motoline.cz nebo ing. gelnara, ale ten je teď na dovoleny a kdyz jsem ted objednaval veci za 3 500,- Kč, paní Gelnarová byla velice arogantní a mrzí, že jsem si to musel objednat jinde. První zklamání po tich letech. Napiš e-mail panu Lampartovy z motoline.cz a určitě ti udělá dobrou nabídku jako mě, beru od něj věci na krosky a teď už i na DT. Pic