maras píše:
koll píše:
buď nemáš tyhle skf nebo je máš zabroušený, tenhle typ má šířku 17mm a v motoru maj bejt 16mm dva milimetry místa navíc tam fakt nejsou.. neříkam že to a ně jezdit nemůže ale je to prasečina, může to jezdit pět let ale může se to taky třeba po 20 km kousknout a když se ti rafnou ložiska na klice tak seš jasnej
Nechceš třeba scan ůčtu?

Tyhle ty mám, a jestli chceš vědět jak zní DT s origo ložisky po 25 000Km a pak porovnat s tím jak zní tyhle SKFka po 13 000km tak si řekni, linky ti dám do PM.
Nejsem obhájcem broušení, ani nevím jak to mechanik vyřešil, je mu 56 let, celý život se hrabe ve dvoutaktech a nejen v nich a já sem spokojene a DT si jen přede...teď začínám šetřit na píst a výbrus, protože už bude mít svoje za sebou
Vysvětli to tvoje rafnutí ložisek...jaký vliv na to by mohlo mít to zabroušení...to sem fakt zvědavej.
Tady bych souhlasil s kollem(až na to rafání ,20km,atd) Ta ložiska(6305-2RS1) tam vážně být nemohou.Jsou to ložiska s oboustranným krytím z plastu a jejich "Bezugsdrehzahl" je pouze 7500 1/min.Největší problém tkví ve větě " ani nevím jak to mechanik vyřešil", což znamená,že u skládání motoru jsi nebyl.Mechanik měl dle mne tři možnosti:1) sehnat origo (jenže by prodělal) 2) vyloupnout ty plasty a ložiska přebrousit (viz níže) 3) protočit na fréze kartery+ samozřejmě vyloupnout ty plasty.(dost na hovno práce; nemluvě o ceně). Co se týká broušení; já bych se moc necukal.Záleží na preciznosti práce a hlavně "VYMYTÍ" ložiskových drah od bordelu. A taky na ceně brusiče,aby to nebylo dražší než originál.Pokud brusič není zrovna strejda, bývá to obvykle bolestné. Flexou to fakt nepůjde.Myslím,že tohle je obchodní dohoda Yamaha vs. ložiskárna. Dávají jim ložiska za levno do serie a pak si to vybírají na zvýšené ceně ND.Proto ten atyp a celé tohle vlákno.