Právě je 21. 11. 2024, 14:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Přívěra(spotřeba)
PříspěvekNapsal: 26. 06. 2012, 21:35 

Zdravíčko lidi.Chci se zeptat ohledně přívěry a tudíž i spotřeby.Chtěl bych si jí nastavit tak aby šla 4-8K otáček a pak aby se vypla (prostře menší pak spotřeba) Jde to tak nějak udělat abych na 6 jel 110km/h a nemělo to takovou spotřebu jako s otevřenou přívěrou? :-)

Předmět příspěvku: Re: Přívěra(spotřeba)
PříspěvekNapsal: 27. 06. 2012, 21:21 
Administrátor webu

Nevím proč, ale mám takový pocit, že vůbec netušíš, co přívěra vlastně dělá. Přívěra nepřivírá palivo, ale výfukový kanál a nejde to nastavit stylem "odsud sem to chci mít otevřené, jinde zavřené".

PříspěvekNapsal: 29. 06. 2012, 23:27 

Když se tu řeší ta přívěra, tak přihodím taky dotaz. Mám rok 98, přívěra se mi točí proti směru hodinových ručiček, NE ve směru hodinových ručiček jak se správně (videa youtube :D) má otáčet. Motorka nejde přes 100km/h, a přívěra otvírá v 5000 ot/min. Zajímá mě jestli se s tím už někdo setkal (nejaký prototyp :D) a je to v pořádku, nebo jestli někdo přehodil lanka?

PříspěvekNapsal: 30. 06. 2012, 14:52 

Mam rok 97 a s přívěrou laboruju už od začátku co mam DT. Na britskejch stránkách jsem se dočet, že do 97 má mít lanka do X. Jenže když jsem je prohodil, tak to vůbec nejelo od spoda, ikdyž byla správně nastavená. Sundej koleno a šteluj podle toho. Zkus 2 varianty.

1. Plně otevřenej vejfukovej kanál
2. Schod tak 2-3 mm

PříspěvekNapsal: 30. 06. 2012, 18:20 

S tou přívěrou už taky dost dlouho šachuju, nevím jakto, ale zatím se mi nejvíc osvědčilo když sem měl výfukový kanál ůplně zavřený, což je přesný opak co je psaný zde na stránkách. Jinak to že se mi otvírá už v 5000ot/min může být CDI jednotkou, jelikož mám rok 98 a tenhle rok má podle stránek slabší CDI jednotku. A ještě teda má se točit doprava nebo doleva? A viděl sem taky že se ta přívěra natáči po nastartování na obě dvě stran podle spektra otáček, mám v tem celkem guláš :D

PříspěvekNapsal: 01. 07. 2012, 10:57 

s tou priverou sa treba len pohrat... dat dole vyfuk..mat dobru baterku a uz sa s tym len hrat... 1 krat ked som skladal priveru tak su ju pootocil o 180 stupniv takze stale bola akoby zavreta :D ... ale prisiel som nato :).... ale naposledy (postup si podrobnei uz fakt nepametam, ako maju byt lanka a pod ... ).. ale zacal som tak ze som dal dole vyfuk a z privery som dal dole lanka (samozrejme aj tu kritku :)) a pootacal smo s priveru... tak som si poriadne pozrel v akej polohe je zavreta v akej otvorena... potom som nahodil vyfuk..motorku nastartoval nahodul lanka a ked uz som vedel polohu privery kedy je otvorena a zavreta tak podla toho som nasteloval lanka.

mozno ste tento postup robili a mozno vam to pomoze :)

a este k reiderovi ... lanka sa ti pri cca 4-5 tisic zacnu hybat... a pdla toho co som napisal si zisti ktore lanko mas na ktoru stranu zapojit... a neries ci to ma byt do X a ci rovno .. zapoj ich tak aby sa ti privera otacala dobre :)

PříspěvekNapsal: 01. 07. 2012, 11:47 

Ještě se chci zeptat, jestli se přívěra po nastartování pohne do nějaké polohy? Protože mě se pohne jen při těch 5000ot/min, ale na některých videách se pohne i ihned po nastartování.

PříspěvekNapsal: 01. 07. 2012, 14:25 

mne sa privera pohne po otoceni klucikom... sa otvori a hned zatvori .. asi sa tym kontroluje ze ci funguje ... a ci po nastartovani sa este pohne to neviem ale mozem pozret

PříspěvekNapsal: 01. 07. 2012, 14:31 

Podiv se prosím, a pak dej vědět :-)

PříspěvekNapsal: 03. 07. 2012, 18:17 

tak chvilku mi to trvalo ale predsa :) ... tak ked mam vypnuty motor tak priveru mam otvorenu(ten "zasez" je zarovno s tu dierku)... po otoceni klucikom sa privera zavre a vrati sa do otvorenej polohy... a ked nastartujem tak sa potom zavre(samozrejme presnejsie privre :)) a otaca sa mi smerom hodinovych ruciciek(v tedy sa zatvara) ... a ked potom pridam na 4-5 tisic otacok tak sa postupne otvara(v protismere hodinovych ruciciek) do polohy ako ked je motorka vypata

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]