Právě je 04. 04. 2025, 21:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: GO
PříspěvekNapsal: 13. 03. 2009, 11:55 

Zdravim všechny makáče mam DT 125 rv. 01
V 18500km sem dal motor jednomu velice vyhlášenému pánovy na GO. Jenže jak šel čas tak sem se jen ujistil že to pěkně odfláknul. Motor začal postupně rachtat, hned při zajíždění fouklo těsnění pod hlavou asi náká čínská pomsta. Začal mizet převodovej olej, motor nikdy nejel tak jako dříve. Napodzim sem uložil DT stim že motor bude muset ven 22000km. Nedávno jsem si pro nej jel a po nastartování dokonce tekl benzín ze zapalování........Rozhodil sem si motor sám a výsledek je že akorát ojnice s ložiky OK jinak opět načatý ložisla na klice obě gufera netěsnili a sálo to olej a u zapalka falešnej vzduch, potom totálně povolenej vystavovácí trn na přítlačnym talířy....to muselo dělat hroznej rámus a ložiska pod spojkovim košem maj hroznou vůli. Jo a zase mi fouklo to těsnění...což nechápu když sem dal origo a fakt sem si dal záležet....Dřív to skončilo tak že mi to uplně zdechlo a pak sem z vejfuku vylil asi 2deci vody....to tet ne ale už se zase usazuje emulze na víčku chladiče tam se to vždy projeví prvně. A teť otázky pro zasvědcené...
1) Jestli bych tu hlavu neměl raděj dát srovnat na brusku, protože dosedací plochy sem vyleštil rounem a odmastil a mám zato že jsem odvedl 100% práci tak nevim proč to fouklo znovu.
2) Mohl by mě někdo vysvětlit jak může těsnit vymezovací kroužek na pravé straně kliky? Je tam dvojité gufero což je fajn a já od něj měl na tom kroužku vyběhané drážky od gufera což fajn neni, ale vyřešim to tak že ho otočím a pojede se nanovo, jenže jak to může těsnit mezi kroužkem a osou kliky tam to musí přisávat olej...????
3) Přítlačný talíř na spojce je stažen dvěma kontra matkami, které sou na vystavovací tyčince. Jenže i pojejich dotačení má talíř vůli jak v pootočení tak do stran??? Vůli do stran bych asi snesl ale v tom pootočení si myslim že to bude opět zdrojem hluku.
4) Rozpouští něco karbon? Na čištění pístu mi prijde drsný i to rouno....

Děkuji za odpovědi hlavně těm co už motor viděli uvniř :shock:

Předmět příspěvku: Re: GO
PříspěvekNapsal: 13. 03. 2009, 18:24 
mara6co píše:
Zdravim všechny makáče mam DT 125 rv. 01
V 18500km sem dal motor jednomu velice vyhlášenému pánovy na GO. Jenže jak šel čas tak sem se jen ujistil že to pěkně odfláknul. Motor začal postupně rachtat, hned při zajíždění fouklo těsnění pod hlavou asi náká čínská pomsta. Začal mizet převodovej olej, motor nikdy nejel tak jako dříve. Napodzim sem uložil DT stim že motor bude muset ven 22000km. Nedávno jsem si pro nej jel a po nastartování dokonce tekl benzín ze zapalování........Rozhodil sem si motor sám a výsledek je že akorát ojnice s ložiky OK jinak opět načatý ložisla na klice obě gufera netěsnili a sálo to olej a u zapalka falešnej vzduch, potom totálně povolenej vystavovácí trn na přítlačnym talířy....to muselo dělat hroznej rámus a ložiska pod spojkovim košem maj hroznou vůli. Jo a zase mi fouklo to těsnění...což nechápu když sem dal origo a fakt sem si dal záležet....Dřív to skončilo tak že mi to uplně zdechlo a pak sem z vejfuku vylil asi 2deci vody....to tet ne ale už se zase usazuje emulze na víčku chladiče tam se to vždy projeví prvně. A teť otázky pro zasvědcené...
1) Jestli bych tu hlavu neměl raděj dát srovnat na brusku, protože dosedací plochy sem vyleštil rounem a odmastil a mám zato že jsem odvedl 100% práci tak nevim proč to fouklo znovu.
2) Mohl by mě někdo vysvětlit jak může těsnit vymezovací kroužek na pravé straně kliky? Je tam dvojité gufero což je fajn a já od něj měl na tom kroužku vyběhané drážky od gufera což fajn neni, ale vyřešim to tak že ho otočím a pojede se nanovo, jenže jak to může těsnit mezi kroužkem a osou kliky tam to musí přisávat olej...????
3) Přítlačný talíř na spojce je stažen dvěma kontra matkami, které sou na vystavovací tyčince. Jenže i pojejich dotačení má talíř vůli jak v pootočení tak do stran??? Vůli do stran bych asi snesl ale v tom pootočení si myslim že to bude opět zdrojem hluku.
4) Rozpouští něco karbon? Na čištění pístu mi prijde drsný i to rouno....

Děkuji za odpovědi hlavně těm co už motor viděli uvniř :shock:

Prosím Tě Marku co to je to rouno?Dík Mike

PříspěvekNapsal: 15. 03. 2009, 16:56 

No rouno ....jak to popsat, něco jako houpička na nádobí trochu tenčí ale hrubší, myslím že je to z takových drsných umělohmotných vláken. Většinou tmavě rudý odstín. Běžné užití u instalatérů k leštění měděných trubek a na hliník to má stejný efekt........Jinak koukam že tady mi nikdo neporadí :!:

PříspěvekNapsal: 15. 03. 2009, 17:13 

No nikdo nechce poradit, páč asi nikdo neví :)
Pod hlavou mi to taky jednou fouklo, v manuálu by byla maximální možná odchylka "křivosti" hlavy a podle toho by jí chtělo přemeřit.
A použij jedině originájní těsnění, já tam měl taky nějakou náhražku.
A s tim karbonem... pomáhá udajně brzdová kapalina a nebo můžeš zkusit benzín, nechat "nasát" a pak hadříkem nebo něcím podobným zkoušet dostat dolů. Z přívěřy jsem to dostával dolů i jemným kartáčkem na zuby.
A s tím vymezovacím kroužkem chceš říct, že mezi klikou a guferem je ještě "něco" ?

PříspěvekNapsal: 15. 03. 2009, 20:06 
Sponzor webu

Ano na klice je kroužek a na něm teprve gufero. Taky jsme měli od gumového břitu gufera v kroužku probroušenou drážku- nechápal jsem to. Kroužek jsme otočili.

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 21:50 
Sponzor webu

Králík píše:
... maximální možná odchylka "křivosti" hlavy ...

Zrovna listuji - Maximum cylinder head warpage 0.03 mm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]