Zdravím.
Pokud jsem ještě někdo občas zajde, tak tu mám takový Tip na tuning DT 125 R. (U kterého světla svítí pouze za běhu motoru)
Dnes jsem na svém DT 125 R (1999) dokončil jednoduchou úpravu elektriky pro docílení toho, aby mi světla svítila i bez běžícího motoru.
Jde vlastně o to, že vyrušíte kablík, který dodává napětí přímo z cívek a místo něj připojíte kablík který vede ze spínací skřínky.

(viz přiložené schéma)
Zatím vše funguje skvěle, ale nemohu říci, jestli dosavadní dobíjení bude stíhat baterii dobíjet(podle mého bez problémů ano). O tom budu informovat až začne sezóna a vydám se na cesty.

Přijde mi to jako užitečné, tak jsem se s vámi chtěl podělit

.
EDIT : Tak vyzkoušeno, ale z neznámého důvodu dobíjení nestíhá dobíjet baterii a ta ztrácí napětí. Nakonec jsem si udělal přepínač, kterým si přepínám přívod elektriky do světel buďto z dobíjení, nebo z baterie, a pokud potřebuji, aby světlo svítilo stále stejně silně (kupříkladu : v noci v lese

) Tak si to přepnu na baterii.. ono to tak 2 hoďky jízdy vydrží

Každopádně budu zkoumat dál, když to tak má DT 125 RE..a to má stejný motor jako Rka, tak mi neříkejte, že to nějak přepojit nepůjde