Právě je 03. 06. 2025, 02:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Kontrolka Mazání
PříspěvekNapsal: 22. 05. 2011, 16:17 

Zdravim mam Yamahu DT 125 X-ko r.v. 2005.
Když jsem moto koupil (cca 18k najeto) kontrolka mazání (cervena s olejnickou) problikla vzdycky po otočení klíčku a poté se již nerosvěcela.
Tedko jsem si všiml, že mi kontrokla svítí při zařazeném neutrálu, ale pokud dám kvalt tak přestane svítit, a zase se rozsvítí když dám neutrál..
Zajímalo by mě jestli je to nějaká vada nebo jeslti to tak má fungovat... Jestli to čidlo ukazuje pouze hladinu v nádobce nebo i tlak mazání. A pokud teda při neutrálu svítí jestli opravdu maže nebo ne..
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Někde na foru sem četl, že je to normální a že to tak má být (svítít při neutrálu), ale zase na druhou stranu je mi záhadou proč předtím nesvítila, a začla až tedko?
Jinak nádobka je ještě z půlky plná, takže pokud je cidlo hladinove nemelo by dělat problémy.
Díky za odpověd

Předmět příspěvku: Re: Kontrolka Mazání
PříspěvekNapsal: 22. 05. 2011, 17:48 
Administrátor webu

Proč ti to tak před tím nefungovalo to nevím, ale normálně kontrolka svítí vždy při zařazeném neutrálu. Být tebou jsem spíše rád, protože to, že ti před tím svítila jen někdy, mohlo zapříčinit, že si nevšimneš, že máš málo oleje... :)

PříspěvekNapsal: 23. 05. 2011, 13:52 

Díky moc, ja se právě bál abych to nezadřel, ale to čidlo je stejně jen hloubkové že? takže ukazuje jen pokud je v nádobce málo oleje... Dá se nějakým způsobem ověřit jestli moto správně maže?
Moto sem koupil z druhé ruky, tak bych se rád ujistil, že všechno dobře funguje, než s tím někam dál vyjedu.

Ještě mě zajímala jedna věc.. Z karburátoru (doufam ze je to karbec, tam kam vede palivová hadička) vedou ještě 2 průhledné hadičky (na stejné straně jako je přívod paliva) jedna je zapojená kousek vedle, a tu druhou která je těsně vedle hadice s benzínem jsem našel jen tak volně danou v motoru (nikam není zasunutá), je možné že by to byl přívod vzduchu popř. vývod přetlaku nebo něco takového? Trošku jsem znejistil když jsem jeden konec vytahnul a nebyl nikam zavedeny :)

a posledni otazka, ohledně výbrusu atd...
Kdy by se cca měl dělat výbrus a výměna, popřípadě jak je to finančně náročné a kde by mi to mohl nějaký servis udělat... (jsem z praglu haje takze prakticky kdekoliv v praze a okoli) Chtěl bych stroj dát do kvalitního stavu aby co nejdéle vydržěl. Ma najeto cca 19tis km

PříspěvekNapsal: 23. 05. 2011, 16:22 

gorgio píše:
Díky moc, ja se právě bál abych to nezadřel, ale to čidlo je stejně jen hloubkové že? takže ukazuje jen pokud je v nádobce málo oleje... Dá se nějakým způsobem ověřit jestli moto správně maže?
Moto sem koupil z druhé ruky, tak bych se rád ujistil, že všechno dobře funguje, než s tím někam dál vyjedu.

Ještě mě zajímala jedna věc.. Z karburátoru (doufam ze je to karbec, tam kam vede palivová hadička) vedou ještě 2 průhledné hadičky (na stejné straně jako je přívod paliva) jedna je zapojená kousek vedle, a tu druhou která je těsně vedle hadice s benzínem jsem našel jen tak volně danou v motoru (nikam není zasunutá), je možné že by to byl přívod vzduchu popř. vývod přetlaku nebo něco takového? Trošku jsem znejistil když jsem jeden konec vytahnul a nebyl nikam zavedeny :)

a posledni otazka, ohledně výbrusu atd...
Kdy by se cca měl dělat výbrus a výměna, popřípadě jak je to finančně náročné a kde by mi to mohl nějaký servis udělat... (jsem z praglu haje takze prakticky kdekoliv v praze a okoli) Chtěl bych stroj dát do kvalitního stavu aby co nejdéle vydržěl. Ma najeto cca 19tis km

Jo něco takovýho sem chtěl vyzkoušet (sice ne na DT ale to je jedno) . Už sem to měl i vymyšlený , normálně udělat si malinkou nádržku třeba z pet lahve a namíchat benzín s olejem , napojit na přívod benzínu. Hadičku od oilmasteru vypojit z karbecu nebo z membrán a nastartovat , pokud vytejká olej je vše v pohodě (spíš by měl ten olej kapat a po přidání plynu by toho mělo jít víc) , ale nikdy sem to nezkoušel ;)

PříspěvekNapsal: 27. 05. 2011, 16:24 
Administrátor webu

1) Tak jak psal 2stroke, akorát jsem nějak nepochopil k čemu tu petku, prostě dej ten benzín s olejem do nádrže, odpoj hadičku a koukej, jestli olej teče. Nicméně by to chtělo spíš spočítat, jestli ho to dává dost, a to už tak snadné nebude..

2) Volných hadiček je tam více, jsou to přepady atp.

3) Kolem 5000Kč i s prací (píst, těsnění, výbrus, práce)

Jinak já jsem z Prahy Chodov! :lol: Zdravím souseda, ;) tak až DT konečně "po zimě" (neboli po tom studijmím peklu, kdy nemám na nic čas) vytáhnu, mohli bychom dát srazík... :)

PříspěvekNapsal: 28. 05. 2011, 16:29 

Jo jasny diky, ty přepady mě taky napadly, jen mě zmatlo že jich je tolik (cca 3-5)...

Jinak taky zdravim sousede... sice nejsem uplne z haju (kus od prahy) ale obcas se tam potuluju :D Tak az dodelas zkousky, treba nekam vyrazime... jeslti se mi stroj do ty doby nerozpadne, po poslednim umyti mi začal kapat trošičku olej a netušim odkud :D Nejdřiv sem si myslel že to je z toho jak sem stříkal řetěz, ale už to kape 3tim dnem tak sem trošku znejsitěl :D

PříspěvekNapsal: 24. 06. 2011, 16:56 

Taky to tak mám a jezdím v pohodě

PříspěvekNapsal: 24. 06. 2011, 20:26 

Funguje ti to dobre:-)na neutral kontrolka mazani sviti porad ale kdyz ti zacne svitit pri jizde tak mas v nadobce malo oleje a je potreba ho doplnit...ale davej si pozor jakej olej do toho lejes nejlepsi je plna syntetika ale nejlepsi je lejt do toho porad stejnej olej motorce nedela dobre kdyz tam lejes pokazdy jinej olej

PříspěvekNapsal: 26. 06. 2011, 15:38 

A čemu vadí že tam nedáváš pokaždý stejnej? Podle mě je to jedno ne? Namaže to ti stejně tak je to fuk ;)

PříspěvekNapsal: 28. 06. 2011, 13:49 

jj je to jedno když dáváš plnou nebo polo syntetiku..Ale plno a polo míchat nesmíš...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]