stíhá ti tam dotékat benzín? nebo to přestane dávat jiskru-nějaká cívka...? nejsem elektrikář
jinak tohle je citace ze serveru o veteránech, leccos se tam dozvíš:
Karburátor
Zdravím, chěl bych se zeptat... Zetka mi chytá na první šlápnutí ale jak se zahřeje tak nedrží volnoběh a když chcípne tak jí pak nenastartuji, I když přecupuji karbec tak je svíčka suchá. Muže být špatný karburátor? Když je studená tak zase chytne a drží volnoběh [Petr] 05.04.2009
Petr:Karburátor může být špatně seřízen,ale začněte zapalováním jinak na to nepřijdete.
Proměřte odpor VN části zapalovací cívky.Měl by se pohybovat asi mezi 4-5 kiloohmy.
Přečtěte si starší příspěvky,obzvláště pozorně např.tenhle:
http://www.veteranforum.cz/index.php?id ... dtop=14672.
Až provedete seřízení projeďte stroj.Jestli po zahřátí bude chod na volnoběh nepravidelný a motor nepůjde za plynem,obohaťte směs šroubem volnoběhu a zvednutím jehly o jeden zářez.Podle opotřebení komínku bude jehla na 2-4 zářezu od vrchu.
Použití správné hlavní trysky,nového kondenzátoru a teplé svíčky (PaL 14-7,Brisk N 19) je samozřejmé. [Tomáš S.] 06.04.2009
Přesně tak, pak už jde jet na půl plynu a pak už střílí zpátky do sání a pak chcípne, je cívkou.... na 99% [Tomáš] 06.04.2009
To že na vzduchu hází jiskru ještě neznamená že dává výboj i při kompresi ve válci.I proražená cívka po zahřátí dá znatelnou jiskru na vzduchu.Ještě zkusit jiný karburátor a pokud potíže nepřestanou,tak to opravdu značí na vadnou cívku.
U proražené cívky většinou motor po zahřátí začíná vynechávat a při přidávání plynu střílí.Po vypnutí světel by se měl chod motoru ještě na chvíli zlepšit-potom zase začne vynechávat a už ho ani s přidáváním plynu nelze udržet v chodu. [Martin Štindl] 05.04.2009
Když by byla proražená cívka, tak by to přeci neházelo po zahřátí jiskru ? Ale mě jiskru normálně hází. Nebo jak mám poznat že to je cívkou ? [Petr] 05.04.2009
Spíše je proražená zapalovací cívka,po zahřátí začne motor vynechávat a nakonec zdechne,po vystydnutí jde opět nastartovat. [Martin Štindl] 05.04.2009