Právě je 05. 11. 2025, 15:30

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: prevodovka
PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 10:40 

O.k díky ;) sem to zkoušel a to ložisko stojí cca. 700,- :oops: to je celkem dost ...ňáký levnější se tam asi dávat nevyplatí co . :?

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 10:52 

pro vláďu;ten rozměr podle mne není uveden záměrně.To by si totiž potom znalý člověk mohl koupit ložisko levnější a kde jsou marže? 716,59 Kč mi připadá fakt hodně. Pozice 8. Jinak mám dojem,že martys má 80 a nevím zda je to stejné. Teď pár poznámek k ložiskům skříně. Vezmu to zprava od spojkového koše. Je to poz.8 a zevnitř má příložku poz.29 na dva šrouby poz.30. (Píší MUTTER neboli matice - jsou to lojzové).Ta příložka je tam proto,že primární převod vyvíjí určitou axiální (osovou) sílu (jsou tam šikmé zuby). Na opačné straně je pouze jehlové ložisko (opět ne LAGER ale NADELLAGER) poz.9. a to neunese axiálně nic. Na druhé hřídeli klasika dvě kuličková. Zprava poz. 22 a zleva u řetězky poz. 23.Teď bych chtěl upozornit "půliče" motorů. Složte si motor bez kliky vždy jen s jednou převodovou hřídelí nanečisto.Tzn, jen těsnění bez případného tmelu a zkuste si axiální vůli hřídelů.Musí se to točit volně s ax. vůlí tak 0,3. To stačí; až se to ohřeje tak vzhledem k větší roztažnosti duralu (kartery) než oceli (ta drobotina uvnitř) se vůle zvětší. Vůbec by nebylo od věci si ve finále složit jen skříň a zkusit si ji nanečisto prořadit (točit za utažený spojkový koš).
Teď můj nástřel ložisek:
poz. 8 6204 (20x47x14)
poz. 9 HK1512 (15x21x12)
poz. 22 6202 (15x35x11)
poz. 23 6304 (20x52x15)
Je to bez záruky;už mě hlava moc neslouží,ale mělo by to tak být.
A teď "soutěžní" otázka: proč jsou ložiska poz. 8 a poz.23 největší v převodovce??

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 11:21 

jo ..je to zajímavý čtení, ale moc tomu nerozumim; ae dík :D ...asi to prostě rozpulim, a ty co budou šptné tak změřim, nebo je to i n nich npsané ten kód, a zajdu do místní mototechny, kde s nima poradim co a jak ;)
a k tý "soutěžní" otázce :) ..to bude asi pro to že na tyhle hřídele je vyvíjen asi velký tlak ne ..

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 11:36 

martys píše:
jo ..je to zajímavý čtení, ale moc tomu nerozumim; ae dík :D ...asi to prostě rozpulim, a ty co budou šptné tak změřim, nebo je to i n nich npsané ten kód, a zajdu do místní mototechny, kde s nima poradim co a jak ;)
a k tý "soutěžní" otázce :) ..to bude asi pro to že na tyhle hřídele je vyvíjen asi velký tlak ne ..

jasně máš pravdu; to první to má od primáru a to u kolečka od sekundáru; teď jsem volal mému prodejci ložisek a když jsem jim řekl cenu Yamahy tak upadli; to 6204 od SKF mají skladem za cca 150,-Kč. Ale nedávej tam zas úpný sračky. Buď SKF nebo FAG. !! Žádný ZKL nebo nedejbože čínský.fa. Industrial, Praha, 283891466.

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 11:53 
Sponzor webu

Ha, tak soutěž už jsem nestačil :lol:
Martys má opravdu osmdesátku, to mi nějak uniklo :shock: . Na tu tady sice katalog není, ale na stránkách DT80 je ke stažení manuál. Je sice v němčině, ale obrázky a čísla jsou tam i česky :D . Rozměr ložisek tam také není uveden, ale jsou tam jejich čísla (např. 6204, 6203Z), což je pro prodejce to samé, ne-li ještě lepší.

Ještě pro Martyse - nevím jak často se dostaneš do Plzně, ale kousek od CAN jsou hned dvě prodejny ložisek - Husova 75 (FAG, INA) a Kollárova 34 (SKF, FBJ, ZKL, ZVL, INA, Timken). A pak ještě Pražská 43 (ZKL, SKF).

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 12:29 

No tam se moc nedostanu, ale to je v pohodě, zjistím to číslo a zeptám se v té mototechně nebo zavolám na to číslo od Pepy ...tak díky moc zatim ;)
.
.tak sem volal to dý místní mototechny a řekl mi že vede jenom ty ZKL cca. za 50,- ...tak sem mu řekl že bych potřeboval něco lepšího tak mluvil o těch SKF to by bylo těch 150,- ale + 150,- poštovný, že by to musel objednat ...a jak by to bylo Pepo tam jak jsi psal to číslo s poštovným ??
.
.tak sem volal i do té Prahy, SKF cca. za 130,- bez DPH ...+ Dobírka ČP 100,- což by už šlo ...ale ještě bych potřeboval to jedno ložisko co je vedle té hřídele, ale to je jehličkový a nikde nemůýu najít to číslo ..:?

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 14:29 

martys píše:
No tam se moc nedostanu, ale to je v pohodě, zjistím to číslo a zeptám se v té mototechně nebo zavolám na to číslo od Pepy ...tak díky moc zatim ;)
.
.tak sem volal to dý místní mototechny a řekl mi že vede jenom ty ZKL cca. za 50,- ...tak sem mu řekl že bych potřeboval něco lepšího tak mluvil o těch SKF to by bylo těch 150,- ale + 150,- poštovný, že by to musel objednat ...a jak by to bylo Pepo tam jak jsi psal to číslo s poštovným ??
.
.tak sem volal i do té Prahy, SKF cca. za 130,- bez DPH ...+ Dobírka ČP 100,- což by už šlo ...ale ještě bych potřeboval to jedno ložisko co je vedle té hřídele, ale to je jehličkový a nikde nemůýu najít to číslo ..:?

nemohu sloužit; nevím co si mám představit pod pojmem "vedle té hřídele"; které?

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 14:41 

Je sice v němčině,
Danke Vláďa;meine zweite Muttersprache Deutsch ist,so alles super.Die diagramen,vergaser einstellung, usw. und von diese Seite habe ich überhaupt nichts gewußt. Jozef aus Hamburg

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 15:05 

no ta hřídel na ktere jsou myslim ty ozubený rychlostní kolečka
no a mam tu jednu věc za kterou bych byl někomu dost vděčnej ...na co si mam dávat pozor když budu půlit a pak zase dávat dohromady a jak by t mělo asi taak probíhat a hlavně co k tomu budu potřebovat ..dělam to poprvé a mam z toho docela strach ... :shock:

Naposledy upravil martys dne 11. 09. 2009, 17:12, celkově upraveno 2

PříspěvekNapsal: 11. 09. 2009, 15:30 
Sponzor webu

pepa píše:
Danke Vláďa;meine zweite Muttersprache Deutsch ist,so alles super.Die diagramen,vergaser einstellung, usw. und von diese Seite habe ich überhaupt nichts gewußt. Jozef aus Hamburg

Nichts zu danken. Du bist aus Hamburg? Das habe ich nicht gewusst :roll:. Habe gedacht aus Leite :lol:.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]