Bobo píše:
wrap píše:
Jak to mám jako spočítat?
To je otázka...
Normálně, naleješ do nádobky litr oleje a od té doby si budeš psát, kolik si projel benzínu. Až olej vyjedeš, spočítáš z těch dvou hodnot poměr (např. 1l oleje a 50l benzínu => poměr 1:50), to už zvládneš...
Ahoj Bobo; krásné počasí co Ty na to? Jestli Ti to nebude vadit trochu Tě doplním. Už jsem se chtěl ozvat předtím,ale když nepsal wrap, tak jsem to pustil k vodě. To Tvoje "normálně "má různé významy pro různé lidi.Tak už to na světě chodí. Teď pro wrap: naplnit nádrž na plnou a nádržku oleje na plnou (udělat si rysku,kam je olej; fixa,rýsovací jehla...). Jezdit a tankovat a ZAPISOVAT!!! si natankované litry benzinu. Zhruba po čtvrté plné nádrži už tam moc oleje nebude. Takže dotankovat plnou a spočítat všechny natankované litry benzínu. Jen k tomu nepočítej to PRVNÍ tankování.Až ty další.Potom dolít olej do nádržky po výše zmiňovanou rysku. To dolití; vem nějakou ocejchovanou nádobku - třeba matce z kuchyně takovou tu na mouku - musí to být na mml (cm3) jenom to neodhaduj - tím je celé měření v hajzlu. Pak převedeš počet mll oleje na litry (dělí se tisícem - kalkulačka to jistí).Pak "vezmeš" všechny benzínové litry(samozřejmě zapsané) a vydělíš to tou olejovou spotřebou. Příklad: natankuji 38,5L benzinu,doplním 0,83L oleje takže 38,5/0,83 = 46,38(mazací poměr 1:46) normal; příklad2 natankuji 20L benzinu a olej 0,53L; potom mazací poměr 37,7(bude kouřit); příklad3 benzin 33L a olej 0,55L mazací poměr 60 (tady už vo držku!)
už to chápeš??