Právě je 21. 11. 2024, 17:11

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Svíčka
PříspěvekNapsal: 26. 12. 2009, 12:12 

Mno já problémy se startováním nemám snad s žádnou svíčkou, jak za mrazů, tak po položení, nebo za tepla na šlápnutí. Měl sem v motu LR12C tušim, brysku, a vydržela asi na zajetí motoru (patrně odešla v důsledku věčího množství oleje) pak jsem měl BR9ES, to znamená že teplejší než origo, a byla tam podstatně dýl, ale asi zase zima jí neudělala dobře, a musela ven, takže se pokaždý vrátim na chvíli k originálnímu NGK co v motu bylo, a co má nejeto snad milion KM :lol: . Teď jezdim ňákou championku za 150,- tak uvidim.. :)

PříspěvekNapsal: 19. 02. 2010, 15:55 

Zdravim ja tam mam 3-kontaktovu sviecku a ide to supeeeer ...ale aurat sa bojim toho co tu bolo pisane ze moze prepalit piest je to mozne?

PříspěvekNapsal: 19. 02. 2010, 19:09 

Určitě bych se na pár kiláků jiný svíčky moc nebál, za ňákejch pár stovek KM se asi píst nepropálí. Sám jsem jezdil tří kontaktovou, a píst vypadal nepoškozen (byla tam i ňákej tisíc KM)

Jinak co se týče Championky co mě stála cca 150,- tak určitě palec dolu. Motor šel velmi slabě od spodu, když sem chtěl dát meziplyn, tak sem musel dávat hodně, skoro jak na ňákym CBR 125.

Takže moje skušenosti k svíčkám:
Champion - NE
Brisk -ANO
NGK _ANO

PříspěvekNapsal: 28. 06. 2010, 21:57 

Skúste NGK BR9EG..podstatne lepsia reakcia na plyn, moto sa viac hrnie do otáčok..:D

PříspěvekNapsal: 30. 06. 2010, 11:44 

Mé zkušenosti se svíčkama jsou různé. V DT mi nejlépe funguje NGK br9es, obyčená platinumka. Měl jsem tam iridiovou od NGK, první vydržela dva km a druhá chvíli fungovala, ale lepší výkon jsem nezaznamenal. Cena 850,-! Champion jsem uznával akorát ve dvoutaktních dvouválcových jawách. A brisk měl v DT prodlevy při reakci na plyn. V KTM 250 SX jsem jezdil pouze NKG iridium, na tu to běželo nejlépe. V Hondě crf 450 r a Kawasaki KLR 600 funguje pouze Brisk s originál označením, na NGK mi crf dokonce nejede, původně jsem myslel, že jsou špatně nastavené ventily a směs a po zkonzultování s mechanikem kamarádem to nakonec dělala svíčka, která byla úplně nová. Simson brisk, NGK, Champion - tam je to jedno. Dachl nezažil nic jinýho než Brisk za 30 Kč, která se měnila asi tak do měsíce. Minibike čínský svíčky NO NAME. :lol: Více elektrodový svíčky vůbec nefungujou a spíše dělají jen potíže, nejvíce v autech. Fungují pouze ve vozech, kde mají být originál. Viz.: Peugeot, Citroen... Originál je to spočítaný a větší jisrku vám to stejně nehodí.

PříspěvekNapsal: 31. 07. 2010, 21:35 

Jaký typ Brisky teda používáte? Dnes mi odešla NGK, tak sem tam dal Brisk N15C a po deseti kilometrech se roztekla střední elektroda. :(

Moje bývalá:
Yamaha DT 125 R rv. 1998 - plně odškrcená, laděná koncovka DEP PIPES, blatník YZ, offroad převod 15/57

Yamaha DT 80 LC 2 rv. 1992
Úpravy: Laděný výfuk Giannelli, zvětšená hlavní tryska, převod 16z/51z

PříspěvekNapsal: 02. 08. 2010, 12:16 

N15C je do fichtla :lol: Ta briska má bejt tušim LR a teplota snad 12, a Cčko. Nejsem si vůbec jistej, kupoval sem jí před hodně dávnem, ale myslím že LR12C. Pokud řekneš prodavači že chceš náhradu za seriovou (BR8ES) tak by ti měl něco najít.

PříspěvekNapsal: 22. 08. 2010, 22:23 

zdarec draci. potřebuju měnit svíčku! Ted tam mám MAGNETI MARELLI F7LC a zatím fungovala dobře a bez problémů, starty na max. 3 našlápnutí - měním preventivně. Co byste mi poradili za svíčku co mám koupit, jaký máte zkušenosti atd. popřípadě kde ste ju koupili na netu... :) jinak mám 99 DT s vykuchaným kolenem a bez omezovače. díky všem za rady :)

PříspěvekNapsal: 23. 08. 2010, 13:34 

Co máš koupit za svíčku si myslím přečti zde ve foru. Jinak zastudena na tři šlápnutí? Ani v mínus dvaceti nešlapu víc jak 2x. Pokud člověk dobře šlápně tak z 90% stačí jednou a jede. :)

PříspěvekNapsal: 24. 08. 2010, 17:37 

Franta DT 125r píše:
Co máš koupit za svíčku si myslím přečti zde ve foru. Jinak zastudena na tři šlápnutí? Ani v mínus dvaceti nešlapu víc jak 2x. Pokud člověk dobře šlápně tak z 90% stačí jednou a jede. :)

máš pravdu, když chci tak na to houpnu a DT naskočí na poprvý, ale nechtěl sem se chlubit :D

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]