Právě je 20. 07. 2025, 12:49

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Voda ve valci pres karbec?
PříspěvekNapsal: 28. 02. 2009, 08:53 
Sponzor webu

hOOrNeT píše:
čistě teoreticky... co udělá voda pístu a válci?

Jasně, kdyby jsme šli do extrému tak by se dalo říct, že voda chladí víc než benzín protože se vypařuje při vyšších teplotách a kdyby nějakým způsobem "chladila" v jednom bodě na pístu, tak by tam byl píst chladnější a docházelo by k velkému pnutí které by mohlo dopustit, že by píst puknul.

Ale my jsme realisti, tohle je nemožný - to byl pouze teoretický extrém, samozřejmě že voda nemuže ve spalovacím prostoru působit jen na jeden bod, ale je prostě "ve směsi", takže já osobně bych si s tímto hlavu opravdu nelámal.

Řekl bych, že nemáš ůplně pravdu. O píst a válec bych se nebál, ale co na tu vodu řeknou třeba ložiska? Pokud by se mi voda dostávala do válce, hned bych to řešil. Raději vyměnit jen těsnění, než dolévat stále vodu a potom půlit motor a měnit, kdoví co ještě.

PříspěvekNapsal: 28. 02. 2009, 09:02 

Jasne, ja takovy nejsem, ze bych doleval vodu. Kdyz jsem to zjistil tak jsem to hned zdechnul a vymenim to.

PříspěvekNapsal: 28. 02. 2009, 10:21 

však já mluvil taky jen o pístu a o válci. Samozřejmě že pro ložiska to není vůbec dobrý :!:
Taky jsem nikde nenapsal, že bych tuhle situaci neřešil a jezdil a doléval vodu.... Jen jsem napsal, že bych neřešil to, že by se mohlo něco stát pístu a válci.... s ložiskama je to ale jiná, máš pravdu ;)

prodáno:
Derbi Senda R
Kovaný píst BARIKIT, větší kompresní poměr a podobné capiny

PříspěvekNapsal: 28. 02. 2009, 11:15 

Tak tedka jsem dolil vodu po rysku a trochu to projel a zadna voda neubyla, ale mezi kolenem a koncovkou to kapalo furt. Nechapu :?

PříspěvekNapsal: 01. 03. 2009, 08:20 

tak třeba už je to jen naky zbytek..uvidíš třeba to přestane..

PříspěvekNapsal: 02. 03. 2009, 20:26 

Tak dneska jsem byl v servisu. Zjstili jsme, ze ta voda bude fakt jenom nasrazena voda, nikoliv chladici kapalina. Servisak rikal, ze kdyby sla voda do valce, bud by to vubec nejelo a nebo by to bylo uz davno zadrene. Tak to jeste prohlednu, jestli se to nekde neztraci a uvidime.

PříspěvekNapsal: 02. 03. 2009, 22:45 

Me do valce chcala voda asi rok.Furt jsem po troskach dolejval.Pist furt jak novej a jelo to porad stejne:-).Najel jsem na to asi 7 tis.Fouklo mi uz druhy tesneni kvuli vylezli vlozce tak jsem to nejak neresil.Tedka u to mam udelany a zadnej rozdil v jizde tam neni.Nerikam ze to clovek nema resit ale kdyby si stim nejakou dobu jezdit tak se nic nestane pokud by si nemel spotrebu vody jak benzinu na 100 km:-D.Hlavne ta voda by se dolu dostat nemela.V oleji jsem zadnou vodu nevylil.Vsechno se spali a jde to hnedka pryc!!Pokud to tece taknejak malo.Kdyz by to bylo hodne protrzeny coz se mi stalo tak ten motor opravdu nejede a kouri to jak parni lokomotiva a to by clovek poznal ze neni neco v poradku ;) !

PříspěvekNapsal: 10. 05. 2010, 22:28 

je to uplne normalni jev , kdyz masina stoji a je studena , startnete ji , tak v kolenu expandujou vypary ve vodu dokud se to trochu nezahreje.. pri zahratem motoru to prece nedela ne? :-o

PříspěvekNapsal: 14. 01. 2011, 08:23 

Z mého pohledu jsou to špatný názory. Když vemu v potaz ložiska, tak si představte co voda udělá s válcem. Jsou to neošetřený plochy, na který když kápneš kapku vody, tak za hodinu tam bude vidět obrys. Jasně, že píst po prošlápnutí setře rez kroužkama, ale po delším odstavením stroje to může přireznout úplně a nebo minimálně ztupý kroužky a tím pádem nebude píst těsnit, takže začne ztrácet kompresy... Chladící okruh v karburátoru je opravdu je, stačí se k motorce ohnout... Řešení, když jde voda do válce: vyměnit těsnění pod hlavou a pod válcem. Pod hlavou je plechové těsnění za cca. 200 Kč a pod válec si stačí vystřihnout z papíru na těsnění. Potom bych nechal přeměřit hlavu jestli není křivá či prasklá, protože z ničeho nic tam voda prosakovat nebude. Většinou se hlava prohne špatným dotažením šroubů hlavy, protože se mají dotahovat na správný moment, který stačí zjistit v manuální příručce. Srážlivost vody ve výfuku je normální, ale ne v takovém množství, aby to teklo. Navíc u výfuku má být také nové těsnění(kroužek + dávám lehce motorářský silikon.).

PříspěvekNapsal: 14. 01. 2011, 13:48 
Zkušený rádce

Je to blbost.

Je moznost ze vam voda tece pod valcem nebo pod hlavou na koleno to je pak jedno, ale jakmile tece do valce tek by jste z te motorky udelali behem par Km trsatka a navic by neumerne kourila hustým kouřem (para, vypařená voda).

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]