Právě je 27. 04. 2025, 09:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Koupě DT
PříspěvekNapsal: 23. 10. 2010, 21:30 

Ahoj, jsem už dlouho rozhodlý pro DT a proto si projíždím bazary,zaujal mě konkrétně tento inzerát http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamaha/457346-dt-125.html ,proto bych chtěl poprosit,zda by jste se na to mrkli a jako zkušení majitelé DTček mohli říct,co si o tom myslíte.Např. jestli Vás napadá, co je to tam za výfuk,atd...
Majitel motorky mi mimo jiné napsal,že GO motoru nemůže doložit,protože byla dělána na černo(tzn. nezdaněná)-to mi připadne divné,nejsem si jistý,jestli to na motoru poznáme.
V neděli 31. se na moto pojedu podívat se zkušenými motorkáři,ale přeci jen "víc hlav víc ví".
Děkuji za ochotu.

Předmět příspěvku: Re: Koupě DT
PříspěvekNapsal: 23. 10. 2010, 22:12 
Administrátor webu

Exent píše:
Ahoj, jsem už dlouho rozhodlý pro DT a proto si projíždím bazary,zaujal mě konkrétně tento inzerát http://www.motoinzerce.cz/motorky/yamaha/457346-dt-125.html ,proto bych chtěl poprosit,zda by jste se na to mrkli a jako zkušení majitelé DTček mohli říct,co si o tom myslíte.Např. jestli Vás napadá, co je to tam za výfuk,atd...
Majitel motorky mi mimo jiné napsal,že GO motoru nemůže doložit,protože byla dělána na černo(tzn. nezdaněná)-to mi připadne divné,nejsem si jistý,jestli to na motoru poznáme.
V neděli 31. se na moto pojedu podívat se zkušenými motorkáři,ale přeci jen "víc hlav víc ví".
Děkuji za ochotu.

Nejprve tě musím pochválit, kéž by všichni noví uživatelé (ale i ti, co jsou tu déle), psali příspěvky stylem, jako ty! Děkuju za to. ;) Jen jsi téma špatně umístil, ale to je spíše má chyba, protože tam, kam jsi ho dal ty, by vůbec téma nemělo jít založit. :)

K dotazu: výfuk je podle mě podomácku vyroben, respektive jen koncovka výfuku, koleno je originál. Jinak je docela dost běžné, že cokoliv v servisu ti udělají bez dokladu, není to divné, jen nelegální. :lol: Nicméně na motoru to opravdu jen tak nepoznáte, ideální pro kontrolu je například to, že ti majitel ukáže starý píst (proto jsem si například já ten svůj také nechal).
Jinak se mi to zdá až přehnaně levné (ale neříkám, že to není možné), ale raději opatrně - prověřovat.

PříspěvekNapsal: 24. 10. 2010, 10:51 

Ahoj, toto DT je bývalá motorka mého kamaráda, který jí přitahl z Německa před přibližně 2 rokama. DT nemá najeto tyto kilometry a celé GO majitel myslel pouze pístní sadu a kliku... Tady máš profil předchozího majitele: http://www.motorkari.cz/uzivatel/?uid=22206. Motorka před tím vyšla asi na 29 000,- Kč a navíc z toho obral ještě diodovej podblatník atd.

PříspěvekNapsal: 24. 10. 2010, 12:39 

Kluci moockrát díky, dostal jsem odpovědi nad očekávání a za kontakt na předchozího majitele jsem vděčný,jsem opravdu rád za pomoc.Hodně jste mi pomohli.Pak ještě napíšu,jak to celé dopadlo.

PříspěvekNapsal: 25. 10. 2010, 06:59 

Vzhledem k tomu, že Shade už motorku nemá a koupil místo motorky Golfa III v naftě, tak se ti snad ozve. Na motorkářích se občas objeví v inzerci a fóru. Pak dej vědět!

PříspěvekNapsal: 06. 11. 2010, 18:20 

Ahojte, už nadešel čas, tak sepíšu jak se věci mají. Snažil jsem se Shadeho kontaktovat a nakonec se mi to podařilo, k mé spokojenosti Shade dospěl názoru, že tahle motorka jeho nebyla, no takže stočený to nejspíš nebylo (aspoň doufám). Dneska jsme se byli na moto podívat, po důkladné prohlídce jsem ji koupil za 20 000 KČ. Cena je myslím krásná, motorka chytá na první nakopnutí a dostal jsem k ní spojkové lamely,přední masku, rám a nějaké drobnosti.
Sice mám přes zimu co dělat,protože oil master není,výfuková přívěra také ne,kontrolka neutrálu nesvítí, blinkry na DTčku nejsou a hlavně termostat se mi zdá že je pořád "otevřený",protože se motor nechce zahřát. I tak si myslím že koupě to byla dobrá.

Takže bych chtěl znovu poděkovat za pomoc a taky vůbec za celé fórum,protože to je pro mě největší zdroj informací o opravách a všech ostatních věcech ohledně dt, těžko bych bez něj "šáhl" po DT, Díky kluci ;) .

PříspěvekNapsal: 06. 11. 2010, 19:22 
Administrátor webu

Exent píše:
Ahojte, už nadešel čas, tak sepíšu jak se věci mají. Snažil jsem se Shadeho kontaktovat a nakonec se mi to podařilo, k mé spokojenosti Shade dospěl názoru, že tahle motorka jeho nebyla, no takže stočený to nejspíš nebylo (aspoň doufám). Dneska jsme se byli na moto podívat, po důkladné prohlídce jsem ji koupil za 20 000 KČ. Cena je myslím krásná, motorka chytá na první nakopnutí a dostal jsem k ní spojkové lamely,přední masku, rám a nějaké drobnosti.
Sice mám přes zimu co dělat,protože oil master není,výfuková přívěra také ne,kontrolka neutrálu nesvítí, blinkry na DTčku nejsou a hlavně termostat se mi zdá že je pořád "otevřený",protože se motor nechce zahřát. I tak si myslím že koupě to byla dobrá.

Takže bych chtěl znovu poděkovat za pomoc a taky vůbec za celé fórum,protože to je pro mě největší zdroj informací o opravách a všech ostatních věcech ohledně dt, těžko bych bez něj "šáhl" po DT, Díky kluci ;) .

Děkujeme za pochvalu a vítej v "klubu majitelů DT". ;)

PříspěvekNapsal: 08. 11. 2010, 20:07 

Přesně tak, tak se omlouvám za milné informace.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]