Právě je 14. 03. 2025, 18:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Startér
PříspěvekNapsal: 05. 02. 2012, 01:04 

Ahoj , mám problém se svim DT . Vůbec nechce startovat , startér točí , ale motor ne a ne naskočit. Zajimavý je , že když to roztlačim tak chytne hned na drknutí. Myslel jsem že je to baterkou , že už má svoje za sebou , ale jeden chlápek co prodává baterky říkal , že ta baterka je v super stavu (proměřil jí při zátížení) a poradil , že to taky může bejt startérem.
Tak jsem to vymontoval , pročistil atd.. a bylo to fajn , drželo to asi tak 3 dny.
Startér rozebrán podruhý , smrdí to jak když se v něm něco pálí
normálně točí docela slušně , ale když ho dám do motoru , nemá to vůbec sílu , ani kousek to neotočí motorem
doufám že to nebude zas tak strašný , protože novej stojí 9000kč :shock: .
Nevíte jestli by šla převinout kotva startéru ?? A pasoval by na DT (r.v. 2005) třeba startér z TDR nebo z TZR ? Předem dík za odpovědi ;)

Předmět příspěvku: Re: Startér
PříspěvekNapsal: 08. 02. 2012, 17:08 

tak ja na mojom starsom DT-cku startet nemam ... tak uplne presne neviem ako to tam vyzera... ale co si pisal ze ked ho tam das a tak sa ti to tam nechce tocit tak neždre ti tam o nieco?... tym padom by sa vysvetlil ten zapach... a potom tam je moc velke trenie a tak sa ti to na startej nechce rozbehnut...asi som ti vobec nepomohol ale ked uz ti nikdo envie poradit tak som aspon tou troskou prispel :)

PříspěvekNapsal: 08. 02. 2012, 18:58 

Díky ,aspoň někdo :)
no neřekl bych že tam něco dře , buď to jsou uhlíky a nebo prostě už toho má dost

PříspěvekNapsal: 03. 06. 2012, 21:44 

Ahoj 2stroke . Mám Sachs ZX125 který je prej schodnej s Yamaha DT 125. Zajímalo by mě jak dopadl tvůj problém se startovánim.Mě taky nechce motor naskočit i když startér točí dokud baterka může ,pokud ho rozstrkám chytne hned na 1 metru.Zjistil sem že když vyndám svíčku tak hází pěknou jiskru,ale když našroubuju do hlavy válce jinou svíčku tak ta samá co házela nehodí nic.to znamená že komprese zvýší odpor startéru a pak už nezbyde proud na jiskru ???? Pokud můžeš odepiš jak si tu závadu odstranil,nebo jestli někdo jinej neřešil něco podobnýho .Čau (sachs)

PříspěvekNapsal: 18. 07. 2012, 17:26 

ahoj.tak jsme na to s kamarádem konečně přišli.i když se mi nechtělo vyndavat startér nakonec musel ven a po jeho rozebrání na nás vykouk odlepenej statorovej magnet.neměl sem žádný speciální lepidlo tak sem koupil v drogerii dvousložkový a zatim to teď drží. tak zatim zdarec.

PříspěvekNapsal: 19. 07. 2012, 16:21 

Pomeraj odpor štartéra, otáčaj kotvou a sleduj, či sa odpor nemení. Namerané hodnoty si zapíš a pošli mi do ss, alebo na ltelektronr@gmail.com.

Popr. ho môžeš poslať mne, treba to hodiť na zdroj, merať prúdy... Previnutie stojí okolo 50€, na komplet ti to urobím za 80€, t.j. nové ložiská, vinutia, uhlíky, čistenie a nástrek štartéra. Plus rátaj dopravu, či už poštovné, alebo čokoľvek iné.

No najprv vykonaj merania, ak nevieš ako, kontaktuj ma cez hore uvedené kontakty a poriešime to na mieste.

PříspěvekNapsal: 10. 03. 2013, 18:19 

prosím ťa vieš mi poradiť do ktorej strany sa točí štartér či v smere jazdy alebo protismere jazdy

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]