Právě je 11. 05. 2025, 04:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 281 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Přívěra
PříspěvekNapsal: 24. 03. 2009, 21:18 

Dobře, a když se teda otáčí, tak se natočí při vyšších otáčkách sama ne? Ja sem sundal ten kryt tý přívěry a vytočil sem motor na nějakych 8 tis. (na neutral) a vůbec se nepohnula. Ja si myslim, že to CDI na to neni nastavený, aby tu přívěru otáčelo. Je nastavená tak, aby při nízkých otáčkách byl lepší výkon a ve vysokých menší (životnost motoru).

PříspěvekNapsal: 24. 03. 2009, 21:25 

Mám zato, že v nízkejchje zavřená, protože při startování je otevřená a při nastartování se zavře, takže krouťák v nizkejch a výkon ve vysokejch..Pokud máš normálně elektricky řízenou přívěru tak oři otočení klíčkem jí musíš slyšet a pokud ne, tak nevim jak to vyzkoušet..

PříspěvekNapsal: 24. 03. 2009, 21:28 

Mrknul jsem na youtube a našel jsem tam video kde se natáčí přívěra. Takže koukni že se natáčí :!: , když se ti nenatáčí bude někde chyba
http://www.youtube.com/watch?v=vPGTb0yg ... re=related

PříspěvekNapsal: 25. 03. 2009, 15:04 

Dobre. Tak ja se na to podivam. Asi bude nekde chyba. Ale po otoceni klicku je to normalne slyset. Ja to este omrknu. Kdyz se teda otaci tak co tim natoceoim vyresim??
Jo a nejde mi se prihlasit na Pc (prihlasim se a pak me to za 5 vterin hned odhlasi) tak to pisu na mobilu. Nebyla by rada?

PříspěvekNapsal: 25. 03. 2009, 15:35 
Sponzor webu

Honza92 píše:
Kdyz se teda otaci tak co tim natoceoim vyresim?

Přívěra se otáčí, ale ne dokola. Její tvar není pravidelný, z jedné strany je víc "vybraná". Yamaha ji montuje tak, aby výfukový kanál zůstával přivřený i ve vyšších otáčkách => nižší výkon (legislativa?). Přetočením přívěry o 180° ji dostaneš do polohy, kdy při vysokých otáčkách bude výfukový kanál úplně otevřený => vyšší výkon. Odkaz na popis funkce přívěry jsem sem dával 23.3.2009.
P.S. Doufám že nejsi automechanik. Když si vzpomenu na Mikova slova "Když si představím,že mi případný důchod budou platit tito "hoši" tak mi naskakuje husí kůže.", začínám se děsit taky :cry: .

PříspěvekNapsal: 25. 03. 2009, 18:41 

Vláďa: Mike to vystihl naprosto přesně.

PříspěvekNapsal: 25. 03. 2009, 21:09 

Vláďa píše:
Přívěra se otáčí, ale ne dokola. Její tvar není pravidelný, z jedné strany je víc "vybraná". Yamaha ji montuje tak, aby výfukový kanál zůstával přivřený i ve vyšších otáčkách => nižší výkon (legislativa?). Přetočením přívěry o 180° ji dostaneš do polohy, kdy při vysokých otáčkách bude výfukový kanál úplně otevřený => vyšší výkon. Odkaz na popis funkce přívěry jsem sem dával 23.3.2009.
P.S. Doufám že nejsi automechanik. Když si vzpomenu na Mikova slova "Když si představím,že mi případný důchod budou platit tito "hoši" tak mi naskakuje husí kůže.", začínám se děsit taky :cry: .

Strach mit nemusis, mechanik fakt nejsem. Jo a dik za vysvetleni, tohle sem chtel slyset.

PříspěvekNapsal: 25. 03. 2009, 21:20 

Tak sem to znova skouknul a ted se mi toci normalne. Nemohlo to byt baterkou? Ja mel totiz spatnou. Nebo nevim, mozna sem se spatne koukal.

PříspěvekNapsal: 26. 03. 2009, 18:16 
Administrátor

Honza92 píše:
Tak sem to znova skouknul a ted se mi toci normalne. Nemohlo to byt baterkou? Ja mel totiz spatnou. Nebo nevim, mozna sem se spatne koukal.

Proboha...Je to elektromotor, takže mohlo. :|

PříspěvekNapsal: 26. 03. 2009, 18:45 

No tak sory, ja nevim ne. Jo a myslel sem s nastartovanym motorem a to tam eletrika je ne?? Ale asi nejde k ty privere, když to řikáš. Ale to už je jedno, hlavní je ze už vim jak to funguje. :D Tak zdar.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 281 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 29  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]