Právě je 27. 04. 2025, 20:00

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ježďení v zimě
PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 12:51 
Sponzor webu

Tak co borci, už jste zazimovali svá mota a děláte údržbu nebo někdo jezdíte i v zimě. Včera jsme podnikli u nás my čtyři skalní enduristé pravidelný víkendový výjezd. Místy bylo 15 cm sněhu a vesměs mokro, někde jsme brodili koleje od lakatošú mororem ve vodě. Těch 2,5 hod. mně dalo zabrat víc jak kdybych kopal celý den s krumpáčem. Některé výjezdy jsem mesel tlačit moto, abych se vůbec vyhrabal na vrchol. Ale stálo to za to.

Předmět příspěvku: Re: Ježďení v zimě
PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 12:58 

viteka 32 píše:
Tak co borci, už jste zazimovali svá mota a děláte údržbu nebo někdo jezdíte i v zimě. Včera jsme podnikli u nás my čtyři skalní enduristé pravidelný víkendový výjezd. Místy bylo 15 cm sněhu a vesměs mokro, někde jsme brodili koleje od lakatošú mororem ve vodě. Těch 2,5 hod. mně dalo zabrat víc jak kdybych kopal celý den s krumpáčem. Některé výjezdy jsem mesel tlačit moto, abych se vůbec vyhrabal na vrchol. Ale stálo to za to.

A lítal si na détéčku?nebo na něčem jiném?+ :lol: Ale u nás není žádnej sníh no:( :oops:

PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 13:02 
Sponzor webu

Tohle by DT asi dalo moc zabrat. Já jezdil na TT 350 a kluk na XR 400. Další měli KTM 450, takže jsem měl co dělt, ale byli to kámoši, tak na mne vždy počkali na rozcestí.

PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 14:03 
Administrátor

viteka 32 píše:
Tohle by DT asi dalo moc zabrat. Já jezdil na TT 350 a kluk na XR 400. Další měli KTM 450, takže jsem měl co dělt, ale byli to kámoši, tak na mne vždy počkali na rozcestí.

Máš někde fotku té tvé 350?

PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 14:52 
Sponzor webu

To Kubas: Takhle vypadá po půl roce ježdění v terénu- námi najeto 900 Km. Nyní tam mám výfuk kopii Arkapovič -suoer zvuk a i nárust výkonu. http://www.eam.wz.cz/tt350.jpg
Na dalších foto je XR 400- mám ho měsíc a DT 125 R- to už v terénu netrápíme, bylo mi ho líto huntovat:
http://www.eam.wz.cz/xr400.jpg
http://www.eam.wz.cz/dt125.jpg

PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 17:46 

:arrow: no táta ma xtčko sem myslel že máš taky xtčko...no:(Ale nevíšjakej v tom je rozdíl?:-o někdo řikal že ttčko je prej sportovnější nebo co to..no nevim no ty by si to třeba mohl vědět.. :lol:

PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 18:22 
Sponzor webu

Teda Maku, já tě nepoznávám. V předešlé diskusi to byla samá hrubka a teď píšeš téměř bez chyb. Jen tak dále.
Ale k tvému dotazu. Rozdíl mezi XT a TT 350 je opravdu velký. Na Xt 350 jsem jezdil 3 roky, poslední rok skoro jen v terénu. Jinak na XT a TT 350 nedám dopustit- nezmary nenáročné na provoz a údržbu. TT je ale opravdu sportovnější, je lehčí, vpředu má lepší tlumiče, mají větší průměr, zadní tlumič je také lepší, má možnost seřízení. Motor má větší výkon a když k němu dáš laďák, tak si myslím, že výkonu je i dost na těžký terén. Oproti Xt je to v terénu úplně něco jiněho. Jinak jsem s ním nadmíru spokojen. Od léta jsem na něm najel pouze v terénu 900 Km bez jediného problému. Musím ale říci, že předchozí majitel ho zrepasoval snad do posledního šroubku, takže to nebyl žádný šrot. Doufám, že vydrží ještě dlouho, i když u motorek nikdy nevíš, co se může pokazit.

PříspěvekNapsal: 22. 12. 2008, 22:18 
Administrátor

viteka 32 píše:
Teda Maku, já tě nepoznávám. V předešlé diskusi to byla samá hrubka a teď píšeš téměř bez chyb. Jen tak dále.
Ale k tvému dotazu. Rozdíl mezi XT a TT 350 je opravdu velký. Na Xt 350 jsem jezdil 3 roky, poslední rok skoro jen v terénu. Jinak na XT a TT 350 nedám dopustit- nezmary nenáročné na provoz a údržbu. TT je ale opravdu sportovnější, je lehčí, vpředu má lepší tlumiče, mají větší průměr, zadní tlumič je také lepší, má možnost seřízení. Motor má větší výkon a když k němu dáš laďák, tak si myslím, že výkonu je i dost na těžký terén. Oproti Xt je to v terénu úplně něco jiněho. Jinak jsem s ním nadmíru spokojen. Od léta jsem na něm najel pouze v terénu 900 Km bez jediného problému. Musím ale říci, že předchozí majitel ho zrepasoval snad do posledního šroubku, takže to nebyl žádný šrot. Doufám, že vydrží ještě dlouho, i když u motorek nikdy nevíš, co se může pokazit.

a když bys měl porovnat to xr 400 s tt350, na čem se jezdí líp? výkon, podvozek?

PříspěvekNapsal: 23. 12. 2008, 11:34 
Sponzor webu

Popíšu ti to asi takhle, tt je nezmar, idealní na enduro. Xr je vykonější motorově, jde to dost znát. Na 3 mě to mockrát potahalo po zadním aniž bych chtěl. Co se týče podvozkově, rozvor kol je kratší, takže lepší obladatelnost, vahy jsou stejne, xr si poradi i s mx tratí. Na xr mame bezhrazdová říditka, a jde to na ovladatelnosti znat. Všechno ma něco do sebe. Xr ma uzunkou nadrž takže další plus oproti tt. Jednoduše se da říct že xr je o uroveň výš.

PříspěvekNapsal: 23. 12. 2008, 15:22 
Sponzor webu

Zapoměl jsem ale na jednu dost podstatnou věc. Mínusem XR 400 je jeho cena, většinou dvojnásobná oproti TT 350. Levněji seženeš jedině teď přes zimu. V dobrém stavu pod 55 000 Kč těžko co seženeš a stejně hned nepoznáš, co se ti může pokazit. Těmto strojům většinou jejich majitelé dávají pořádně zabrat.

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]