Právě je 22. 11. 2024, 07:37

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Cvakaní v motoru
PříspěvekNapsal: 03. 08. 2010, 17:03 

čau chci se zeptat jestli se někdo nesektal stím... nechal jsem si udělat novej vybrus a mám i novej píst,všechno jsem zadělal a nastartoval jsem to a v pohodě :-) stále jezdím ale asi po 50 km v motoru začalo cvakat... Nevite někdo co by to mohlo být? Já osobně si myslím že by to mohlo bejt možná ložisko v kleci,ale myslim si že by to dělalo jinej zvuk... nebo je v prdeli ojnice... Děkuju.

Předmět příspěvku: Re: Cvakaní v motoru
PříspěvekNapsal: 03. 08. 2010, 17:21 

To sou ty vaše polovoiční generálky...

PříspěvekNapsal: 03. 08. 2010, 17:23 

Jn a nevíš teda čím to muže být?

PříspěvekNapsal: 03. 08. 2010, 18:36 

Ty si to DT zadřel nebo si píst vyměnil preventivně? Určitě nějaký ložisko. Nezjistíš a neopravíš to jinak než tím, že to rozebereš a uděláš GO. Tyto věci nejdou jako v medicíně laparoskopicky. :shock:

PříspěvekNapsal: 03. 08. 2010, 19:53 

Jasný no... no nezadřel jsem to,ale prasknul mi kroužek tak to rozmrdalo píst a poškrábalo válec...

PříspěvekNapsal: 05. 08. 2010, 16:22 

Ladikk píše:
Jasný no... no nezadřel jsem to,ale prasknul mi kroužek tak to rozmrdalo píst a poškrábalo válec...

Takže si to zadřel :lol: ! A vymýval si kliku od úštěpků z pístu? Myslím, že v tom je ten problém, protože si jako většina lidí nevymyl pořádně kliku a ten jemný prášek ti zničil ložiska.... Je zdlouhavý a pořád dokola, rozeber to a uvidíš.

PříspěvekNapsal: 05. 08. 2010, 21:42 

OnBa píše:
Ladikk píše:

Takže si to zadřel :lol: ! A vymýval si kliku od úštěpků z pístu? Myslím, že v tom je ten problém, protože si jako většina lidí nevymyl pořádně kliku a ten jemný prášek ti zničil ložiska.... Je zdlouhavý a pořád dokola, rozeber to a uvidíš.

ked sa ti zlomi kruzok to neznamena ze si to zadrel :) a k teme to vies o tom cvakani sa ti moc poradit neda....ten kdo by sa v tom vyznal tak by to tak ci onak musel pocut...

PříspěvekNapsal: 07. 08. 2010, 07:02 

Nezadřel jsem to!!! A vymýval jsem kliku teda vyfukoval jsem ji kopresorem... ale tak mohlo tam neco zůstat no.. ale ptal jsem se pár lidíí a ti říkají že to ložiskem nebude že by to dělalo jinej zvuk... ale zase tohle cvakaní skoro furt to cvaká ale někdy to na chvíli přestane...

PříspěvekNapsal: 07. 08. 2010, 12:51 

Ladikk píše:
Nezadřel jsem to!!! A vymýval jsem kliku teda vyfukoval jsem ji kopresorem... ale tak mohlo tam neco zůstat no.. ale ptal jsem se pár lidíí a ti říkají že to ložiskem nebude že by to dělalo jinej zvuk... ale zase tohle cvakaní skoro furt to cvaká ale někdy to na chvíli přestane...

Jak říkám často, bohužel tyto závady ti nikdo neodhalí po internetu a spousta náhod... Jako dobrý příklad mi poslouží kamarád z mého okolí. Má Aprilii RX 125, byli jsme na vyjížce a najednou mu motorka začala hrozně brnět a motor měl divný zvuk, ale jelo to normálně. Svezl jsem se na tom a ještě můj kamarád Dan, všichni tři jsme se schodli na tom, že to dělaljí ložiska na klice. A vzhledem k tomu, že jsme v zimě viděli píst v hrozném stavu a kliku nikdo 5 let určitě nedělal (a možná víc). Olej v převodovce předchozí majitel (jeho mladší brácha) taky neměnil. Tak to mělo nárok. Vzhledem k tomu, že je líný na tom sundat jenom plast na nádrži, tak byl ještě za jedným odborníkem, který mu řekl totéž co mi. Nakonec sundal nádrž, že to odstrojí, a zkusil to projet jen na karburátor. aloNajednou nic, tak to složil a motorka mu zatím běží bez problému. Závěr: nikdo neví, ale zřejmě se mu někde něco opíralo.

Jinak, co to teda znamená "zadření pístu"?

PříspěvekNapsal: 07. 08. 2010, 14:39 

Ttj... Jako máš pravdu stím zadřením ale mě se to stalo tak že se mi tam ulomil kroužek... a ne třeba tím že jsem tam neměl olej na mazaní.... ale jako ten zvuk vůbec nenaznačuje na ložisko ale nejspíš to ložiskem bude... a hlavně to má strašněj ubytek výkonu.. ze starým pístem jsem jezdil 136km/h a tohle jsem rád že jedu 100 a ještě ten zvuk je takovej udušenej a dost... takže nejspíš vůle...

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]