maras píše:
Tuším co tím chceš říct. Ale fotodokumentace by se určitě hodila i pro ostatní
Zdroj:
http://yamahadt.cenebit.biz/topics30/od ... s-vt12.htmProtože se mi nechce moto zase rozebírat, zkusím ti to popsat podle tohoto obrázku.
nastavení 1) Když zapneš klíček, tak by se ti měla přívěra nastavit do otevřené polohy (poloha od cca. 7 tisíc otáček).
Původní nastavené je, že zobáček je na poloze 5 podle obrázku (souměrný s otvorem) a po nastartování se přívěra pootočí zobáčkem doprava a dochází k "zavření". Při tomto nastavení 1 nemám stále plně otevřený výfukový kanál. Princip je jednoduchý: Na magnetu je snímač otáček, který komunikuje se servomotůrkem a ten v určitém spektru otáček reaguje a dochází k otevření přívěry.
nastavení 2) Toto nastavení mám já. Po zapnutí klíčku se mi zobáček přívěry nastaví na polohu 4 podle obrázku. A výfukový kanál po nastartování mám opět přivřený, ale v tomto nastavení 2 (poloha zavřená) mám výfukový kanál jako v nastavení 1 v poloze otevřené. A po přidání plynu, se mi výfukový kanál otevírá úplně. Navíc mám přívěru lehce profrézovanou a vylešťěnou jak zrcadlo, takže dochází k menšímu usazování nečistot a brzdění výfukových plynů.
Abe Zweitakt!