Právě je 27. 04. 2025, 14:46

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Spojka, lakování masky
PříspěvekNapsal: 12. 03. 2009, 16:22 
Sponzor webu

Dnes už mi konečně přišly všechny díly, co jsem potřeboval k GO spojky :-D Náboj spojky(960kč) lamely(1150kč) plechy mezi lamely, a pružiny(675kč a 267kč). Chtěl jsem se ale zeptat: kamarád mi říkal, že ty plechy mají mít drážky(nemají být hladké), že potom nemají takový účinek, a ty nové plechy jsou po celém obvodu hladké.Takže bych chtěl vysvětlení, od někoho rozumějšího kdo se v tom vyzná, jak to tedy s těmi plechy je.A taky když jsem neměl co dělat, tak jsem obrousil masku.Vibrační bruskou, a smirkem "220".Chtěl bych radu, chci masku nechat úplně bílou, bez jiného barevného laku, jaký účinek by měl bezbarvej lak? A nebo by bylo potřeba něco před tím lakem použít při aplikaci na masku ?Krom tý jedný rýhy, nejsou na jiný viditelný, tak popř.jak ji vyplnit/zbavit se jí, když už nejde vybrousit?Díky za odpovědi.

Přílohy:
spojka,maska.JPG
spojka,maska.JPG [ 127.63 KiB | Zobrazeno 5676 krát ]

Předmět příspěvku: Re: Spojka, lakování masky
PříspěvekNapsal: 12. 03. 2009, 17:00 

Drážky v mezikusech by měly být určitě.
Nevim proč je ty nemáš,ale na mojí bejvalý 80tce jsem je tam měl dost vyditelné,a i mnoho dalších spojek tohle využívá....zvětšuje to tření a tim líp zapíná a vypíná.
Takže nevim jak ostatní,ale neníproblém do toho ďůlčíkem udělat,(když jsem měl Jawu 90,tak jsem je dělal,a né jednou.)
A výsledek byl uspokojující.
Ale když to máš celý nový,tak by ti to mělo fungovat i tak.
Ale já bejt tebou tak bych je tam udělal...

Maska:Taky jsme lakoval přední masku.
nevím jak to myslíš s tim lakem, já jsem to nejdřív obrousil podobně jako ty,odmastil anastříkal kytem...
ty by sis na tu rýhu měl koupit v plechovčičce a dát to tam nějakým rovným plechem nnebo tak.
nebo by si chtěl nechat normální bílý plast?
To by taky šlo,ale nevím jak by se dala ta rýha odstranit aby nebyl vidět odstín kytu.
Ještě mi prosimtě vysvětli jak si to myslel s tím lakem.
Jinak není špatný to co jsem řikal(orousit plast na jemno,odmastit,kyt,zaschnout,obrousit velmi jemně kyt,otřit hadrem,nalakovat,a dát průhlednej krycí lak.)
Zatim se měj... :)
Ps:Doufám že tam nemam žádný přepisy a hrubky. :?

PříspěvekNapsal: 14. 03. 2009, 16:17 

taky se chystam udelat spojku

PříspěvekNapsal: 15. 03. 2009, 23:35 
Sponzor webu

Takže jsem zpět, a zdráv :-D k výstavě v Praze: čekal jsem trošku víc, ale ty slečny.. suprové :-D Ale vyhrál jsem tam slevu 500kč na nákup ve http://www.yshop.cz :-D Vrátil jsem se v sobotu, cena ze Dvorců do Olomouce 52 kč, tramvaj cca 50kč, Olomouc-Praha pro 5 lidí zpátečný sleva InterCity 900kč celkem pár jízd po Praze atd pak Olomouc-Dvorce ... cca na osobu se vším 800 kč v pohodě.
Od soboty odpoledne jsem skládal DT, byla to celkem alchymie se spojkou, složit správně, seštelovat aby dobře rozpojovala...Pak jsem si vzpoměl na strhlý výpustní šroub oleje, takže řešení obmotat šroub teflonovou páskou, a dát tmel.Nalít olej, vodu ( gufero drží, eště líp jak nové :-D ) A šel sem to projet, po zimě nechtěla chytnou, takže roztlačit.Začnu spojčit, a co se neozve...Při zmáčknutí spojky, šrouby pružin drhly o kryt spojky, přitom byly utáhlé s rozumem, aby zase nepraskla ta "nožička" :-D ( prý když jsou víc utáhlé přužiny (šrouby) praskne ta " nožička" :-D ) k tomu mi ještě povolilo těsnění vodní pumpy, a konec hadice u termostatu. Takže znova sundat kryt, a vodní pumpu. Řešení dření, utáhnout trošku víc pružiny, i tyčinku ( pro jistotu) doštelovat znova, a vystřihnout dvě těsnění z tvrdšího barevného papíru, a tmel.K vodní pumpě ze stejného papíru jedno těsnění, a tmel, hadici jsem otočil, konec od chladiče-k termostatu, a opačně,navrch dvě svorky, utáhnout nástrčákem.A pro jistotu trocha tmelu :-D Masku jsem nechal tak jak sem ji obrousil, dám na ni asi nějaký nálepky z té výstavy :-D Zítra snad pořídím fotky. Jo a plechy jsem nechal tak jak mi je poslali.

Problém: moto nejde tak krásně a ochotně vytočit do cca 8 tisíc jako před zimou, taky jednou nebo 2x střelilo do výfuku... Jezdil sem cca 15 minut a začalo se dost hřát( nebylo v červeným, ale tak ve 3/4,a to byla poměrně zima), takže když vytáhnu termostat, měla by voda kolovat pořád, tzn by to mělo lépe chladit ? Koupím novou svíčku, nechám seřídit, a snad bude jezdit tak jak má. Cena GO spojky s olejem, nábojem spojkového koše, tmelem, plechy a pružinami cca 3500kč.

Ovšem otázka je, jak to mohlo drhnout... Zas až tak povolené ty pružiny nebyly, když spojka fungovala normálně.

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 05:58 
Zkušený rádce

jeste jsem nevidel plechy do spojky ktere by byly jine nez hladke :) Nejake drazky a podobne nesmysly tam nemaji co delat.

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 11:30 
Sponzor webu

Jawa 50, Jawa 90 cross- na plechových lameláchjemné drážkování, nebo jak to nazvat. Na DT jsem ještě spojku rozebranou neměl.

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 13:22 
Joraell píše:
jeste jsem nevidel plechy do spojky ktere by byly jine nez hladke :) Nejake drazky a podobne nesmysly tam nemaji co delat.

Pravdou je,že jsem je taky neviděl,ale už si nejsem jist,že tam nemají co dělat.Třeba fa.ZF(Zahnrad Fabrik BRD) má všechny lamely do samosvorných diferenciálů nadrážkované;asi se tam odtud dostane olej dřív = kratší spínací časy;otázka - pozná to někdo mimo zk. stavu a počítače?Potřebuje to někdo?Ty milisekundy?Mike

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 13:39 
Zkušený rádce

MMM píše:
Joraell píše:

Pravdou je,že jsem je taky neviděl,ale už si nejsem jist,že tam nemají co dělat.Třeba fa.ZF(Zahnrad Fabrik BRD) má všechny lamely do samosvorných diferenciálů nadrážkované;asi se tam odtud dostane olej dřív = kratší spínací časy;otázka - pozná to někdo mimo zk. stavu a počítače?Potřebuje to někdo?Ty milisekundy?Mike

Nooo Miku mas v tomto pravdu, ale spise my jde o to co na to potom reknou ty lamely kdyz necham spojku klouzat ? :o . U diferaku je to jasny spojeno rozpojeno a asi tam nebudou takove rozdíly rychlostí.

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 14:18 
Joraell píše:
MMM píše:
Joraell píše:

Nooo Miku mas v tomto pravdu, ale spise my jde o to co na to potom reknou ty lamely kdyz necham spojku klouzat ? :o . U diferaku je to jasny spojeno rozpojeno a asi tam nebudou takove rozdíly rychlostí.

Co řeknou lamely nevím;museli bychom se zeptat,asi bude větší opotřebení což vyplývá z logiky věci.Taky půjde nahoru teplota když to necháš klouzat.Někam ten výkon musíš "uložit".(Zákon zachování energie).Ale přeci i spojkové lamely(teď myslím ty "ferodové") mají jakés takés drážkování.Nebo ne?Podle mne je nesmysl drážkovat oboje.To nemají ani ti němci;a už vůbec bych to nedělal amatérsky a pak vykládal joudům ve vsi jak mi to "zabírá"..Tento poblém(jako ostatně plno dalších) je na delší debatu u grillu a plzně,v létě.A co se týká toho diferáku,tam je to taky pořádná melta;letí přes to 240k.Když máš jednu poloosu na mokrým a druhou na suchu,tak ta "suchá" vodnese tak 200k.Pánbůh s námi a zlé pryč!!Zdraví Mike

PříspěvekNapsal: 16. 03. 2009, 14:35 

Tak já teda nevim jako, ale když se mrkneš na odkaz (http://www.fichtlkramek.cz/nahled/id_36.html) tak tohle je mezi lamela od pincka.
A když se mrkneš na odkaz(http://www.fichtlkramek.cz/nahled/id_1362.html) tak to je ferodová lamela na tuning pincky.
Na těchto obrázcích mají oboje vyditelné drážkování.
A i na mé přededlejší 80tce jsem to měl tak... ;)

Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]